KROMPIR SA PRAZILUKOM I BUKOVAČAMA: ukusno jelo bez mesa (RECEPT)
Krompir sa prazilukom i bukovačama je neobično ukusno jelo za one što vole da probaju nešto novo.
Namirnice za 6 osoba:
- krompir 1kg
- bukovača 450g
- praziluk jedan veći
- slanina 50g
- crne masline 20kom
- so, biber, vegeta, malo ulja
Za pripremu krompira sa prazilukom i bukovačama oljuštite i skuvajte krompir u slanoj vodi. Praziluk očistite i isecite na kolutove, a bukovače isecite na krupnije komade. Zagrejte ulje i prodinstajte praziluk sa bukovačama dodajte vegetu i biber po ukusu.
Kuvani krompir isecite na kolutove srednje debljine i složite ih u manju tepsiju. Krompir malo posolite, pa preko krompira stavite praziluk sa bukovačama, zatim poredjajte slaninu isečenu na tanke listove i preko složite masline.
Naspite malo vode u krompir sa prazilukom i bukovačama, pa ga stavite u rernu da se peče 20 minuta na 220 stepeni. Poslužite krompir topao sa turšijom ili nekom drugom salatom.
No comments:
Post a Comment