PEČENI KROMPIR HASELBAK: dekorativan krompir kao lepeza (RECEPT)
Napravite moderan i jako dekorativan, a pre svega ukusan pečeni krompir u obliku lepeze kao prilog uz sve vrste mesa i ribe.
Namirnice za 4 osobe:
- krompir 600g
- so, biber, vegeta
- beli luk u prahu 0.5 kašičice
- maslinovo ulje 0.5dl
- maslac 60g
Za pripremu ovako pečenog krompira potrebno je uzeti krompir srednje veličine i posebno obratiti pažnju da krompiri budu približno isti da bi se u isto vreme ispekli. Po osobi je dovoljen jedan najviše dva srednja krompira.
Krompir oljuštite i svaki krompir isecite na tanke kriške skoro do kraja tako da krompir ostane u komadu kao lepeza pogledajte sliku.
Pripremljen krompir stavite u tepsiju koju ste obložili pek papirom i začinite ga sa soli, biberom i vegetom. (začinite ga i izmedju u sredini) Maslinovo ulje stavite u šolju pa dodajte beli luk u prahu i dobro promešajte. Zatim svaki krompir bogato prelite ovom mešavinom. Na svaki začinjeni krompir stavite po komadić maslaca i stavite krompir u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 45 minuta ili dok ne porumeni.
Gotov pečeni krompir vruć poslužite kao prilog uz sve vrste mesa i ribe.
No comments:
Post a Comment