Friday, May 7, 2021

PEČENI KROMPIR HASELBAK: dekorativan krompir kao lepeza (RECEPT)

 

PEČENI KROMPIR HASELBAK: dekorativan krompir kao lepeza (RECEPT)

Napravite moderan i jako dekorativan, a pre svega ukusan pečeni krompir u obliku lepeze kao prilog uz sve vrste mesa i ribe.

Namirnice za 4 osobe:

  • krompir 600g
  • so, biber, vegeta
  • beli luk u prahu 0.5 kašičice
  • maslinovo ulje 0.5dl
  • maslac 60g

Za pripremu ovako pečenog krompira potrebno je uzeti krompir srednje veličine i posebno obratiti pažnju da krompiri budu približno isti da bi se u isto vreme ispekli. Po osobi je dovoljen jedan najviše dva srednja krompira.

Krompir oljuštite i svaki krompir isecite na tanke kriške skoro do kraja tako da krompir ostane u komadu kao lepeza pogledajte sliku.

Pripremljen krompir stavite u tepsiju koju ste obložili pek papirom i začinite ga sa soli, biberom i vegetom. (začinite ga i izmedju u sredini) Maslinovo ulje stavite u šolju pa dodajte beli luk u prahu i dobro promešajte. Zatim svaki krompir bogato prelite ovom mešavinom. Na svaki začinjeni krompir stavite po komadić maslaca i stavite krompir u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 45 minuta ili dok ne porumeni.

Gotov pečeni krompir vruć poslužite kao prilog uz sve vrste mesa i ribe.

No comments:

Post a Comment

TRAŽIO SAM ŽENU POPUT TEBE...

Išao sam putevima, po vrućini, po kiši. Gledao sam svako lice, ali ni jedno ne beše lepo poput tvog. Plovio sam brodovima, traži...